Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ännu mindre HD-kamera

Publicerad: 24 oktober 2008, 09:33

Videokamerorna bara krymper hela tiden. Sonys inbyggnadskaneror för övervaknig och medieproduktion är i storlek med en (väl tilltagen) tändsticksask. Ändå är kvaliteten på topp.


Sony kallar sin FCB-H11 för en blockkamera, men vi kan kalla det för en kameramodul för inbyggnad.

Den sitter till exempel i Sonys högkvalitativa, styrbara pan/tilt-kameror för videokonferensbruk. En annan tillämpning är invärtesmedicin. Läkare som gör titthålsoperationer har behov av HD-bilder. Den kan också användas för inspektionsuppgifter i industrin, parkeringshus, butiker och liknande ställen, och kvaliteten är tillräcklig för vanlig inspelning av TV-program för kabel-TV-distribution och liknande.

Kameran har mycket stor dynamik och mörkerseendet förbättras ytterligare av att IR-filtret kan fällas undan på elektrisk väg, vilket ökar känsligheten. När filtret fälls undan utökas kamerans känslighet ned i det infraröda området. Av den anledningen skiftar kameran då till svartvitt.

Med sina yttermått på 47 x 43 mm är den lätt att bygga in i trånga utrymmen. Den kan frysa bilden, närgränsen ligger på smått fantastiska 10 mm, slutaren har två hastigheter för att kunna frysa snabba rörelser och hela härligheten drar bara 4,8 watt.

HD-upplösning: 1080i (PAL / SECAM), cirka 2 megapixel
16 x 9 bildförhållande
10 x optisk zoom, elektriskt styrbar
12 x digital zoom
1/3 tum CMOS CCD-array
Automatiskt uppfällbart IR-filer för dag/nattfunktion
Minsta belysnngsnivå 1 lux

Läs mer

Se data på www.aegis-elec.com/products/sonyFCB-H11.html

Jörgen Städje

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.