måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Anställda sågar företagens hållarhetsarbete

Publicerad: 28 juni 2019, 09:02

I en ny rapport från Miljömärkning Sverige uppger 64 procent av de tillfrågade att företagens hållbarhetsarbete är avgörande när de väljer arbetsgivare. Men var tredje anser att arbetsgivarens hållbarhetsarbete bara är tomma ord.


Resultaten redovisas i Miljömärkning Sveriges årliga hållbarhetsrapport The Nordic Swan Ecometer 2019 som släpps i dag.
Enligt undersökningen vet 30 procent inte vem som är hållbarhetsansvarig i företaget och 37 procent vet inte vad hållbarhetsarbetet har lett till för resultat.

Rapporten är den andra i ordningen från Miljömärkning Sverige. Årets rapport fokuserar på näringslivet och hur det går att engagera ledare, anställda och kunder i klimat- och miljöarbetet. Undersökningen gjordes i mars och antalet svarande var över 1 000 personer.
”Det är framför allt den yngre generationen som har ett helt annat synsätt på sin arbetsgivare än den äldre generationen är van vid. De kräver att deras arbetsgivare tar klimat- och hållbarhetsfrågan på allvar och faktiskt gör vad de säger. Det är alltså en mycket viktig faktor om företag ska kunna attrahera talang framöver”, säger Christian Quarles van Ufford, kommunikationschef på Miljömärkning Sverige.

Enligt honom kommer organisationer som inte är hållbara få svårt att klara sig i konkurrensen och svårt att attrahera både investerare och kunniga personer.

Enligt undersökningen anser 42 procent att den offentliga sektorn bidrar till ett bättre samhälle medan endast 31 procent anser att näringslivet gör det.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev