Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Antibilkampanj belönas internationellt

Publicerad: 27 november 2009, 07:38

50 skrotade bilar = en flygbuss. Det har resenärer på väg mellan Stockholm och Arlanda kunnat bevittna under året. Budskapet är att åka kollektivt, ett budskap som nu prisas och sprids utomlands.


När Acne Advertising vann Flygbussarnas upphandling för att ta fram ett miljövänligt koncept köpte dom 50 skrotbilar och monterade ihop till en flygbuss. Budskapet är enligt kampanjen enkelt, en enda buss rymmer ungefär 50 passagerare och kan därför ersätta lika många bilar. Kampanjen kompletterades med en särskild hemsida där det går att följa själva byggandet av flygbussen via en film.

I oktober vann Flygbussarna den internationella vägtransportunionens Special Company Award för sitt innovativa sätt att göra människor medvetna om bussens miljöegenskaper. De har nu även tilldelats den brittiska utmärkelsen Best International Green Campaign på Green Awards. Priset delas med hamburgerkedjan Max och deras arbete med klimatmärkning och klimatkompensation.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.