Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Äntligen en riktig pizzamaskin

Publicerad: 27 Mars 2009, 09:30

Nyheten sveper över världen. Nu finns automaten som bakar en riktig pizza på tre minuter.


Automaten Let´s Pizza är något annat än en maskin som tinar upp en frusen bit bulldeg med tomatsås. Den italienska innovationen bygger på teknik utvecklad vid Bologna-universitetet, enligt nyhetsbyrån Reuters och ska göra allt på riktigt: knåda deg, breda ut tomatsås, lägga på tillbehör och avslutningsvis grädda pizzan.

Maskinen har fått ett varmt välkomnande där den testats på olika håll i Italien, enligt upphovsmannen, Claudio Torghele. Puritanerna hävdar däremot att maskinen är en förolämpning mot de traditionella metoderna, skriver Reuters. Bland annat ska en pizzadeg läggas och sedan vila i 12 timmar för att det ska bli bra.

– Den här maskinen är en leksak, säger Pino Morelli på Association of Italian Pizzerias till Reuters, och dömer ut maskinen på den italienska marknaden eftersom att italienare föds och växer upp med pizza. Däremot tror Morelli att Let´s Pizza kan hitta en nischmarknad i exempelvis USA.

För närvarande erbjuder pizzamaskinen fyra tillbehörsvarianter, ost och tomat, bacon, skinka och färska grönsaker. Priset på en pizza är cirka 4 euro. Planen är att lansera Let´s Pizza i Europa och USA.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.