Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Apparna som gör dig effektiv på jobbet

Publicerad: 26 Mars 2013, 13:34

Här finns mobilapparna som kan hjälpa dig att prioritera mellan uppgifter eller undvika onödiga telefonsamtal.


Från Internet World.

Glöm post-it-lappar som försvinner och kollegans obegripliga handstil från anteckningen från mötet du inte kunde gå på. Det finns en uppsjö av applikationer som hjälper dig att bli mer effektiv på jobbet. Vi har testat fem mobilappar som gör livet lite enklare.

Clear är en applikation för att snabbt och enkelt skapa listor, utan onödiga funktioner och knappar. Med enkelhet i fokus och med navigering via gester. Kostar 15 kr i Appstore och finns för Iphone och Ipad.

Omdöme: En visuellt tilltalande app som gör det möjligt att skapa flera listor utan att det känns krångligt. En kul feature är alla härliga ljud, pianoplinkande och fiolstråkar som ljuder när man navigerar sig i appen. Nackdelen med Clear är kanske att den är för enkel, det finns inte möjlighet att ställa in påminnelser eller återkommande aktiviteter, men har annars en enkel och snygg to-do-lista.

Trello är en digital whiteboard där du kan göra att-göra-listor, ladda upp bilder och dela med dig av dem till exempelvis kollegor och familjemedlemmar. Finns som gratis applikation för webb, Android, Iphone och Ipad.

Omdöme: En to-do-app med ett socialt filter! Bra att ha när man jobbar i team. Du kan kommentera dina kollegors uppgifter och dela på Twitter. Något som Trello verkar sakna är en påminnelsefunktion.

Mailbox är en mobilapplikation som organiserar din e-post i mobilen. Appen hämtar e-post och ger pushnotiser och har en snoozefunktion som gör att irrelevanta meddelanden tillfälligt försvinner ur flödet. Fungerar för Iphone med Gmail.

Omdöme: En toppenbra lösning för att snabbt dölja mejl som sen dyker upp i flödet igen, vid tidpunkter då det är relevant för mig att hantera dem. Mailen blir en to-do-lista, mer än bara en inkorg. Det enda negativa med den är att det är lång väntetid. Räkna med att det tar tid att få åtkomst till den efter registrering.

Flow är en applikation för webb och mobila gränssnitt som hanterar att-göra-listor, diskussioner och filer att dela med andra användare.

Omdöme: Ett kraftfullt verktyg för att organisera listor i team, där du kan delegera arbetsuppgifter och ladda upp filer. Lite tråkigt interface och stundvis en aning förvirrande. Ikonen för att skapa en ny lista är förvillande lik den som används för att dela i andra program.

Truecaller är en gratisapplikation till Iphone och Android som fungerar som telefonkatalogen där du kan söka på nummer och få reda på vem det är som ringer på ett okänt nummer, om det är en försäljare eller liknande.

Omdöme: När det handlar om arbetsro är den här appen fantastisk. Den spar inte bara tid utan också humör då man kan välja att strunta i att svara i telefonen när telefonförsäljare ringer.

- Enkät: Vilka är dina favoritappar i jobbet?

Per Axbom, webbstrateg och designer för digitala medier och driver Axbom Innovation AB.
– Det går inte en dag utan att jag öppnar upp Paper från Fiftythree i min Ipad. I Paper gör jag visuella anteckningar från möten och workshops som jag kan dela med deltagare. Det tar några dagar att hitta rätt, men det är värt det. Jag kan inte låta bli att nämna Imindmap som ger mig det absolut vackraste mindmapping-resultatet på alla plattformar.

Maria Gustafsson, arbetar med kommunikation på MIKU och Rabash.
– I Rabash där jag arbetar halvtid används projekthanteringssystemet Basecamp. Där skriver jag en kort beskrivning av kunden och projektet och sen gör jag att-göra-listor som mina kollegor kan se. Nu finns det även en ny app till Iphone så att det är enkelt att arbeta på språng. När jag föreläser hjälper Talk Timer mig att hålla koll på tiden på ett visuellt och diskret sätt.

Daniel Parsan, driver e-handeln Nattbutik.se
– Truecaller är en app som ökar min produktivitet. Jag ser vem som ringer även om personen använder oregistrerade kontantkort. Det gör att jag slipper släppa allt jag gör för att svara på ett spamsamtal.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.