fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Apple drivs nu helt av förnybar energi

Publicerad: 12 april 2018, 13:04

Foto: Bilden är ett fotomontage. Foto på vindkraftverk: Håkan Dahlström/ Flickr

Världens största mobiltelefontillverkare är nu hundra procent grön – åtminstone när det kommer till energi.


Nyligen meddelade Apple att deras globala faciliteter numera drivs med hundra procent förnybar energi. Det inkluderar butiker, kontor, datacenter och anläggningar i 43 länder. Dock inkluderas inte de många tredjepartstillverkare som företaget använder sig av.

Vad gäller dessa tillverkningspartners annonserade Apple dock att ytterligare nio har åtagit sig att driva sin produktion på förnybar energi, vilket gör att den sammanlagda siffran hamnar på 23 partners. Av hur många framgår emellertid inte.
”Vi är fast beslutna att lämna denna värld i ett bättre skick än när vi hittade den. Vi kommer att fortsätta att tänja på gränserna för vad som är möjligt när det kommer till materialen i produkterna, hur vi återvinner dem, driften av våra anläggningar och arbetet med våra leverantörer för att skapa nya kreativa källor till förnybar energi”, säger Apples vd, Tim Cook, i ett pressmeddelande på företagets hemsida.

Energiutmaningen är dock bara en av alla hållbarhetsutmaningar som Apple står inför vad gäller att lämna efter sig ett hållbart arv. För ett år sedan meddelande Apple att de hade som mål att sluta bryta metaller och mineraler till sina produkter och istället förlita sig på återvunnet material. Det gäller bland annat utvinningen av koppar, aluminium, tungsten och guld. Det fanns dock en liten hake – med tanke på att endast en sjättedel av det globala e-avfallet återvinns visste de inte hur det skulle går till.

Izabella Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev