söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Apple förbjuder Jesus-imitationer

Publicerad: 12 maj 2009, 07:02

Skaka barn till döds och hemska låttexter stoppas av Apple. Nu förbjuds möjligheten att vara Jesus.


”Me so holy” är en iPhone-applikation i vilken du kan ta ett kort av ditt ansikte, välja en religiös figurs kropp och klistra in. Sedan är det bara att skriva något passande och skicka till dina vänner. Ännu en applikation som förbjuds av Apple.

IPhone-applikationen Babyshaker gick ut på att döda ett gråtande barn. Programmet tilläts och såldes i App store, men togs sedan bort på grund av starka reaktioner. Rockbandet Nine Inch Nails ville uppdatera sin applikation men stoppades. Det var låten Downward Spiral som var för våldsam enligt Apple.

Apple anser att även ”Me so holy” är opassande och har därför förbjudit applikationen. Skaparen bakom ”Me so holy” är Benjamin Kahle och mejlet han fick av Apple är samma som skickades till Trent Reznor, Nine Inch Nails.

Enligt Apple får inte applikationen innehålla obscena, pornografiska, aggressiva eller skadliga material. Innehållet kan även bli förbjudet om iPhone- och iPod-användare mottsätter sig det och att Apple finner innehållet olämpligt.

Benjamin Kahle är skeptisk mot Appels beslut och protesterar på sin hemsida.

”Jag tycker att Apple är för känsliga. Besvikelsen på ett annars så fritänkande och kreativt företag är stor, eftersom de förbjuder en rolig och positiv applikation.”, skriver Benjamin Kahle.

I och med att Babyshaker och Nine Inch Nails fick samma sorts kommentar ifrågasätter Benjamin Kahle Apples omdöme.

”Min fråga är om ”Me so holy” verkligen borde bli jämförd med våldsamma applikationer? En helt oskyldig, icke våldsam applikation hör inte hemma i den kategorin.”

Josefin Söderström

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev