Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Apple gör soldriven iPhone?

Publicerad: 9 juni 2010, 04:18

Glöm Iphone 4 – snart finns det betydligt häftigare Apple-produkter att hålla utkik efter. Företaget har lämnat in en patentansökan för soldrivna mediaspelare.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Patentet gäller ett komplett utbud av mediaspelare med solceller inbyggda under apparaternas touch screens. Vilket betyder att vi snart kan få se soldrivna iPhones, iPods och iPads, skriver Ecogeek.org.

Det som gör att patentet sticker ut är just att solcellerna placerats på undersidan av multitouch-ytan, vilket betyder att en vanlig iPhone kan behålla sitt utseende, samtidigt som den får den nya möjligheten att laddas med hjälp av solkraft.

Ett tecken på att Apple satsar på att snart integrera solceller i sina modeller är att de redan för iPhone 4 byter ut metallbaksidan mot en av glas, vilket banar väg för dubbelsidiga solpaneler i framtida modeller.

Patentet visar att användarna kommer att ges möjlighet att ladda batteriet både med hjälp av solcellerna och på traditionellt vis, via eluttaget.

Patently Apple kan du läsa mer om patentet.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.