Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Apple och Amazon backar lobbying mot klimatet

Publicerad: 8 oktober 2021, 09:46

Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, ABB och SBAB. Alla medverkar de i lobbyorganisationer mot Joe Bidens historiskt stora klimatpaket, som lanserades i våras.

Foto: Alex Brandon / AP / TT

De stora IT-jättarna lovar en sak gör något helt annat när det gäller klimatet. Det visar en analys av en organisation som granskat den lobbying som pågår mot president Joe Bidens historiska klimatförslag. Enligt Fredric Nyström, chef för ansvarsfulla investeringar på Öhman Fonder, är det här ett allvarligt problem. Även svenska ABB och SSAB stöder genom medlemskap lobbying mot vässad klimatlagstiftning.


Medan de stora IT-jättarna officiellt vässar klimatmål och uttalar sig om klimatfrågans allvar verkar de samtidigt i motsatt riktning genom att vara med och styra organisationer som motarbetar president Joe

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.