Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Är du en övertvättare?

Publicerad: 22 mars 2017, 13:28

Hur vi hanterar våra kläder har stora konsekvenser för klädernas livslängd och för miljön. Nu inför Electrolux en ny hållbar tvättmärkning som ska hjälpa konsumenter vårda sina kläder så att de håller längre.


Electrolux Group startar ett nytt projekt för att sprida kunskap om mer hållbar hantering av kläder. Inom ramen för ”The Care Label Project” som drivs av Electrolux märke AEG, kommer koncernen bland annat att lansera den nya tvättmärkningen ”Don´t overwash”. En studie som AEG genomfört i Europa visar att hälften av konsumenterna tycker att dagens tvättmärkningar är förvirrande. AEG och Electrolux menar dessutom att många av de tvättråd som finns på dagens tvättmärkning är utdaterade och utgår från gamla tvättekniker. Därför inför man nu den nya tvättmärkningen som delar upp tvättråden i tre kategorier: endast kemtvätt, lägre temperaturer och ”tvätta mindre”. Man har också skapat en modern guide för klädvård som finns tillgänglig på AEGs hemsida.
– Eftervård av kläder har stort inflytande för kläders livslängd och för miljön. Hur vi hanterar våra kläder har inte förändrats på väldigt lång tid, trots att vi idag har moderna tekniker som kan förlänga livslängden på våra kläder och bidra till mindre belastning för miljön, säger Henrik Sundström, Vice President Sustainability Affairs på Electrolux, i en kommentar.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.