fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Arbete med grön infrastruktur ska bidra till miljömål

Publicerad: 28 februari 2017, 09:50

I arbetet med att nå Västra Götalands miljömål anser regionen att grön infrastruktur och ekosystemtjänster är av stor betydelse. Därför har Länsstyrelsen i Västra Götaland tagit fram en handlingsplan för grön infrastruktur och under februari…

Ämnen i artikeln:

Grön infrastruktur

I arbetet med att nå Västra Götalands miljömål anser regionen att grön infrastruktur och ekosystemtjänster är av stor betydelse. Därför har Länsstyrelsen i Västra Götaland tagit fram en handlingsplan för grön infrastruktur och under februari månad arrangerat dialogmöten där drygt 60 personer från länets kommuner diskuterade hur handlingsplanen ska kunna integreras i kommunernas fysiska planering. Enligt länsstyrelsen har många bra och inspirerande idéer kommit fram under dagarna.
Med grön infrastruktur menar Västra Götalandsregionen nätverk av värdefull natur som bidrar till fungerande livsmiljöer för växter och djur samt till människors välbefinnande. Länsstyrelsen slår fast att grön infrastruktur ska stärka förutsättningarna att nå flera av regionens miljömål.
Länsstyrelsen konstaterar att det nu finns många idéer som måste omsättas i praktiken. Länsstyrelsen uppmuntrar också alla som har intresse att hålla utkik efter grön infrastruktur eller ekosystemtjänster i deras kommun och uppmärksamma ansvariga på kommunen om dessa.

Läs ”Dialog om grön infrastruktur”

 

Läs länsstyrelsens täthetsanalys

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev