Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

”Arbetet med FN:s hållbarhetsmål går för långsamt”

Publicerad: 21 mars 2017, 13:59

Arbetet med FN:s 17 hållbarhetsmål går för långsamt. Det hävdar en ny undersökning.


Ämnen i artikeln:

KlimatförändringarCsr

Det är de globala hållbarhetskonsultfirmorna GlobeScan och SustainAbility som intervjuat mer än 500 erfarna hållbarhetschefer i 74 länder för att ta reda på hur arbetet för att uppnå hållbarhetsmålen framskrider inom deras organisation. Resultatet visar att arbetet med målen, som infördes för snart två år sedan, har gått mycket långsamt. Enligt GlobeScans chef Eric Whan visar det nedslående resultatet att man måste arbeta hårdare med att förändra organisationers ledarskap, möjliggöra nya system och affärsmodeller och omdefiniera värde om man ska ha en chans att nå hållbarhetsmålen fram till 2030.

Nationella regeringar och privata företag är de som gjort minst för att uppnå SDGs. Men på senare tid har intresset för målen ökat inom den privata sektorn. Enligt undersökningen beror det på att allt fler företag ser affärsfördelar med hållbarhetsarbetet, snarare än att de skulle påverkas av interna eller externa påtryckningar. De flesta företag sade sig arbeta mot SDGs genom att erbjuda tjänster som ligger i linje med målen. Endast ett fåtal bidrog med pengar eller drev någon typ av filantropisk verksamhet.

full_sdg3

Ladda ner studien här

Lina Rosengren

Ämnen i artikeln:

KlimatförändringarCsr

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.