måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Årets hållbarhetsmäktiga 2019 -plats 21-30

Publicerad: 26 juni 2019, 04:07

21. Anna Denell, hållbarhetschef, Vasakronan (68) Sveriges bästa hållbarhetschef 2019 förtjänar givetvis en framskjuten position även på den här listan. I en i många stycken konservativ och trögrörlig bransch har Anna Denell nått igenom med hållbarhetsfrågorna….


21. Anna Denell, hållbarhetschef, Vasakronan (68)
Sveriges bästa hållbarhetschef 2019 förtjänar givetvis en framskjuten position även på den här listan. I en i många stycken konservativ och trögrörlig bransch har Anna Denell nått igenom med hållbarhetsfrågorna.

22. Håkan Wirtén, generalsekreterare, WWF (88)
WWF, en av de tre stora inom miljörörelsen med fokus på framförallt klimat och biologisk mångfald. Håkan Wirtén har framförallt starka åsikter om det svenska skogsbruket och vad ett hållbart brukande av skog innebär.

23. Karin Lexen, generalsekreterare, Svenska Naturskydds-föreningen (ny)
Hon är chef för Naturskyddsföreningen rikskansli. Hon är också talesperson i frågor som rör jordbruk, hav och miljögifter. Lägg därtill en lång erfarenhet av folkrörelsearbete och opinionsbildning.

24. Jakop Dalunde (MP), f.d EU-parlamentariker (ny)
EU-parlamentariker med osäker framtid. Får lämna sin plats i parlamentet nu i sommar. Men kan sedan göra comeback då Miljöpartiet ligger närmast till för Sveriges 21 mandat, den dagen då britterna lämnar EU för gott.

25. Anna Gedda, hållbarhetschef och medlem av koncernledning, H&M (49)
H&M har ambitionen att bli både miljömässigt hållbara och cirkulära. Lägg därtill att bolaget kan påverka levnadsvillkoren för tusentals textilarbetare i utsatta länder. Med rätt driv, ambition och engagemang kan H&M påverka den globala hållbarhetsagendan.

26. Jens Holm (V), riksdagsledamot (35)
I många år har Jens Holm varit den som formulerat klimat- och hållbarhetsfrågorna ur ett vänsterperspektiv. I ett osäkert parlamentarisk läge, med en regering som inte kan vara säker på stödet för sin politik har Jens Holm, som ny ordförande för riksdagens viktiga trafikutskott, en plattform att agera från.

27. Lorentz Tovatt (MP), riksdagsledamot, klimat- och energipolitisk talesperson (57)
En central person i partiets riksdagsgrupp som inte längre betraktas som lovande. Som klimat- och energipolitisk talesperson syns han mycket i debatten. Och internt betraktas han som en av dem som har de gröna ministrarnas öra vad gäller inriktningen på politiken.

28. Magnus Carlson, musiker, låtskrivare Weeping Willows (ny)
Det är bara något år sedan musikern och låtskrivaren Magnus Carlsson började sätta sig in det här med klimatet. Sedan dess har det gått undan. Magnus Carlson har alltid varit miljöintresserad, men sedan han förstod att klimatkrisen är akut ger det honom ingen ro. Den senaste skivan med Weeping Willows har flera låtar om förändringar i klimatet och om att känna klimatångest.

29. Linnéa Engström, programdirektör, MSC (69)
Hon kommer direkt från EU-parlamentet och tar med sig mycket kunskap och motivation för att fokusera på havet och fiskefrågor i sin nya roll på inflytelserika MCS.

30. Ardalan Shekarabi (S), civilminister (ny)
Sitter på en ministerportfölj där hållbarhet är nyckeln till framgång. Han har bland annat ansvaret för väl fungerande konsumentmarknader och en miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar konsumtion.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev