tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Årets hållbarhetsmäktiga 2019 -plats 31-40

Publicerad: 26 juni 2019, 04:08

31. Charlotta Brask, hållbarhetschef, Region Stockholm (79) Leder, driver och följer upp miljö- och hållbarhetsarbetet på förvaltningsnivå i Region Stockholm. Hon står bland annat bakom lyckade satsningar inom hållbar upphandling. 32. Line Gordon, chef, Stockholm Resilience Centre (ny)…


31. Charlotta Brask, hållbarhetschef, Region Stockholm (79)
Leder, driver och följer upp miljö- och hållbarhetsarbetet på förvaltningsnivå i Region Stockholm. Hon står bland annat bakom lyckade satsningar inom hållbar upphandling.

32. Line Gordon, chef, Stockholm Resilience Centre (ny)
Efterträdde i augusti Johan Rockström som ledare för klimat- och miljöforskningen vid Stockholms universitet. Har under våren 2019 satt hållbar och hälsosam mat på agendan, bland annat genom EAT-Lancet rapporten.

33. Henrik Sundström, chef hållbara affärer, Electrolux (ny)
En långvägare på Electrolux leder hållbarhetsarbetet, Henrik Sundström har arbetat på företaget sedan 1986. Electrolux ambitioner är att under perioden 2015–2025 minska koldioxidutsläppen från företagets tillverkning med 80 procent.

34. Mikael Karlsson, forskare, KTH (ny)
Efter intensiva år på ledande positioner både i svensk och europeisk miljörörelse är Mikael Karlsson nu forskare och konsult. Hans erfarenhet, kunskap och breda internationella nätverk gör att han fortfarande kan räknas till dem som flyttar fram positionerna i svensk klimat- och miljöpolitik.

35. Marie Baumgarts, hållbarhetschef, SEB (83)
Få har ett lika gediget cv som Marie Baumgarts, hållbarhetschef på SEB, hållbarhetschef på Tele2, chef för EY Sveriges rådgivningstjänster inom hållbarhet, medlem i EU-kommissionens tekniska expertgrupp för hållbara finanser, TEG med mera. Med unik insikt i EU:s arbete om hållbar finansiering kan hon guida investerare i hållbar riktning.

36. Lena Hök, hållbarhetschef, Skanska (70)
Lena Hök har under sina två år på Skanska bidragit till ett ökat fokus på miljö, klimat, hälsa, säkerhet och arbetsmiljö. Nu tar hon sig an nya hållbarhetsutmaningar, särskilt inom automatisering och digitalisering.

37. Pär Larshans, hållbarhetschef, Ragn-Sells (ny)
Ragn-Sells hållbarhetschef agerar långt utanför det snäva bolagsperspektivet. Pär Larshans är viktig röst inom hållbarhet i allmänhet och cirkulär ekonomi i synnerhet och ryggar aldrig för en tuff debatt.

38. Kaj Török, hållbarhetschef, Max (35)
Han leder arbetet på Max med att skapa världens första klimatpositiva företag och har under året drivit på för att fler företag ska våga gå den vägen. Att vara klimatpositiv som företag är att sticka ut hakan och garantera att man binder 10 procent mer klimatgaser än vad som krävs för att vara klimatneutral.

39. Kerstin Lindvall, hållbarhetschef, ICA -Gruppen (73)
Hon basar över hållbarhetsagendan i Sveriges största livsmedelskedja som utöver livsmedel också driver bank- och försäkringsverksamhet, fastigheter och apoteksrörelse. En av få hållbarhetschefer som tagit plats i en stor industrigrupps högsta ledning.

40. Darja Isaksson, generaldirektör, Vinnova (ny)
Hon kan i höst fira ett år som chef för Vinnova. Darja Isaksson har från dag ett på posten valt att prioritera hållbarhet och svenska företags möjlighet att göra avtryck på en global marknad.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev