tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Årets hållbarhetsmäktiga 2019 -plats 51-60

Publicerad: 26 juni 2019, 04:11

51. Claes Johansson, hållbarhetschef, Lantmännen (10) Har envist drivit på hållbarhetsarbetet inom och utanför Lantmännen. Med gott resultat som har bidragit till att svenska bönder ser hållbarhet som en konkurrensfördel. Numer är klimat och miljö viktiga…


51. Claes Johansson, hållbarhetschef, Lantmännen (10)
Har envist drivit på hållbarhetsarbetet inom och utanför Lantmännen. Med gott resultat som har bidragit till att svenska bönder ser hållbarhet som en konkurrensfördel. Numer är klimat och miljö viktiga delar av marknadsföringen för Lantmännens varumärken.

52. Niklas Adalberth, grundare Norrsken -Foundation (9)
Norrsken Foundation investerar i affärsidéer och företag som bidrar till att lösa världens stora utmaningar. På kort tid har Niklas Adalberth skapat sig en roll med betydande inflytande i hållbarhetssverige. Norrsken House är i dag en viktig hub för socialt entreprenörskap.

53. Måns Nilsson, vd, Stockholm -Environ-ment Institute (ny)
Basar över ett av världens mest prestigefyllda forskningscenter inom hållbarhet som ständig utökar sin globala närvaro med nya verksamheter i Bangkok, Nairobi och Bogota. De globala målen och Agenda 2030 är hans eget favoritområde.

54. Robert Andrén,generaldirektör, Energimyndigheten (ny)
Han är chef för myndigheten som har en nyckelroll i energiomställningen. Robert Andrén kom till Energimyndigheten i höstas med en gedigen ämbetsmannabakgrund inom miljö och hållbarhet i bagaget.

55. Erik Ahlström, initiativtagare Plogga (ny)
Han grundade Plogga i Sverige för snart fyra år sedan och  i dag talar vi om en folkrörelse där själva aktiviteten går ut på att plocka skräp samtidigt som man joggar. I dag har Erik Ahlström initiativ spridits över världen och plogginggrupper finns nu på alla kontinenter.

56. Lauri Rosendahl, vd, Stockholmsbörsen (ny)
Börsens vd liknar hållbarhetsfrågornas frammarsch vid en tsunami. Det frivilliga hållbarhetsramverket som han har lanserat i Sverige går nu på export i världen.

57. Jytte Guteland (S), EU-parlamentariker (ny)
EU-politiker som fick förnyat förtroende i vårens val. Hon tänker fortsätta att jobba för ett EU som satsar på renare transportlösningar, förnybar energi och energieffektiviseringar.

58. Crister Fritzson, vd, SJ AB (5)
Leder man SJ håller man i taktpinnen för framtidens hållbara transportlösningar. SJ ökar hela tiden sitt utbud på tågavgångar och bidrar därmed till en överflyttning från flyg till järnväg. Närmast på dagordningen står inköp av en helt ny flotta av snabbtåg.

59. Tommy Borglund, universitetslektor -Handelshögskolan, Örebro universitet (ny)
Han har lång erfarenhet inom hållbarhetsområdet och har stor del i utvecklingen av Sveriges första masterprogram i hållbart företagande. Han har lyckats skapa en brygga mellan akademi och näringsliv.

60. Frida Berry Eklund, talesperson, Föräldravrålet, grundare Our Kids’ Climate (ny)
För sju år sedan hängde Frida Berry Eklund på några föräldrar som ville starta ett klimataktivistiskt nätverk för föräldrar, och så var Föräldravrålet fött. I dag når de 26 000 föräldrar och vill förstås bli fler. Målet är att påverka politikerna att agera i linje med Parisavtalet. Det är en lång kamp och det krävs förstås mycket arbete på vägen, som görs helt ideellt. Just nu planerar man att skriva en handbok om klimatångest för föräldrar.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev