tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Årets hållbarhetsmäktiga 2019 – plats 61-70

Publicerad: 26 juni 2019, 04:12

61. Naznoush Habashian, hållbarhetschef, Försvarsmakten (ny) Fred, miljö, demokrati och hållbar utveckling hänger ihop. Så försvarsmaktens hållbarhetschef borde ha fullt upp. Men här finns också massor av andra intressanta utmaningar, som att minska miljöpåverkan i…


61. Naznoush Habashian, hållbarhetschef, Försvarsmakten (ny)
Fred, miljö, demokrati och hållbar utveckling hänger ihop. Så försvarsmaktens hållbarhetschef borde ha fullt upp. Men här finns också massor av andra intressanta utmaningar, som att minska miljöpåverkan i den dagliga verksamheten och vid stora övningar i fält.

62. Fredrik Hannerz, chef utsläppshandelsenheten, Naturvårdsverket (21)
EU:s utsläppshandel omfattar nästan hälften av alla EU:s utsläpp av växthusgaser. Som chef för utsläppshandelsenheten på Naturvårdsverket sitter Fredrik Hannerz på en av nycklarna till klimatomställningen.

63. Katarina Areskoug Mascarenhas, chef, EU-kommissionen i Sverige (ny)
EU är utan jämförelse den institution i Europa som har störst möjlighet att påverka utvecklingen i hållbar riktning. Chefen för den mäktiga EU-kommissionens Sverigekontor har en viktig uppgift att företräda unionen förankra dess beslut.

64. Amanda Lundeteg, vd, Stiftelsen Allbright (12)
Amanda Lundeteg är en viktigt röst för förändring. Stiftelsen Allbright arbetar för att kvinnor och män ska ha lika rättigheter och praktiska möjligheter till arbete, inflytande och utveckling i sitt yrke och på sin arbetsplats, i högsta grad en hållbarhetsfråga i dag.

65. Eva-Lena Blomqvist, chef för innovationsprogrammet, RE:Source (62)
Hon leder Re:source, Sveriges största satsning på forskning och innovation inom resurs- och avfallsområdet. Syftet är att bidra till effektivare användning av resurser och inom Re:source bedrivs många spännande projekt med koppling till cirkulär ekonomi.

66. Filip Elland, hållbarhetschef, Castellum (97)
Filip Elland har lyckats åstadkomma mycket miljönytta i en tidigare väldigt konservativ bransch. Castellum är i dag det enda
fastighetsbolaget i Norden som ingår i det prestigefyllda Dow Jones Sustainability Index. En position som nu hållits i tre år.

67. Linnéa Claesson, samhällsdebattör (ny)
Hon är handbollsspelare, juridikstuderande och influencer. Linnéa Claesson är en av Sveriges starkaste röster i rättighets- och
jämlikhetsfrågor. Hon är flerfaldigt prisad för sitt arbete, bland annat för sitt arbete mot näthat.

68. Nina Ekelund, konsult, 2050 (31)
Pådrivare och optimist som idogt fortsätter att driva på klimatfrågan genom företagsnätverket Hagainitiativet. Hon är övertygad
om att Sverige har goda möjligheter att bli världens första fossilfria ekonomi.

69. Anna Jiven, vd Vattenkraftens Miljöfond (ny)
Hon kan med sina 10 miljarder verkställa det arbete som krävs för att fullfölja vattenkraftverkens åtagande i sitt miljöarbete. Anna Jiven har svenska vattenkraftens framtida miljöutmaning i sitt knä.

70. Lina Bergström, vd, Återvinningsindustrierna (ny)
I år gör Lina Bergström framförallt avtryck som talesperson för Circular Sweden, en grupp företag och organisationer som vill bidra till mer cirkulära materialflöden i Sverige och internationellt.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev