tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Årets hållbarhetsmäktiga 2019 -plats 91-101.

Publicerad: 26 juni 2019, 04:14

91. Kristina Atkisson, generalsekreterare, NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv (ny) Hon driver en av Sveriges viktigaste mötespunkter för hållbart företagande med stor kompetens. Som generalsekreterare för NMC bygger Kristina Atkisson broar mellan näringsliv, policy, forskning,…


91. Kristina Atkisson, generalsekreterare, NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv (ny)
Hon driver en av Sveriges viktigaste mötespunkter för hållbart företagande med stor kompetens. Som generalsekreterare för NMC bygger Kristina Atkisson broar mellan näringsliv, policy, forskning, utbildning och intresseorganisationer.

92. Rickard Nordin (C), riksdagsledamot (ny)
En framträdande politiker på hållbarhetsområdet som i och med januariöverenskommelsen kan räkna med både makt och inflytande. Han har under mandatperioden förhandlat tunga överenskommelser. Är dessutom en kreativ politisk miljötwittrare.

93. Johanna Grant, ordförande, Gröna Bilister (95)
Gröna Bilister är en viktig och oberoende röst i frågor som rör bilism och hållbar mobilitet. Sedan Johanna Grant tog vid rodret för fem år sedan har föreningen kraftsamlat i frågor som rör vikten av beteendeförändring för att nå de transportrelaterade klimatmålen.

94. Alexandra Stråberg, chefekonom, -Länsförsäkringar AB (ny)
Hon har en för svensk näringsliv unik arbetsbeskrivning. Förutom rollen som chefekonom har hon ett utvidgat uppdrag genom att hon också är chef för det nya hållbarhetssekretariatet på Länsförsäkringar AB.

95. Agneta Påander, CSR-direktör, Orkla Foods Sverige (ny)
Hon styr hållbarhetsutvecklingen i ett av Sveriges största livsmedelsföretag. Ambitionen är att produkterna från Abba, Felix, Paulúns, Anamma, BOB, Kalles med flera, ska bli mer och mer hållbara för varje år som går.

96. Christina Lindbäck, hållbarhetschef, NCC (75)
Hon är en framträdande röst i Hållbarhetssverige som drivit på färdplanen för en fossilfri bygg- och anläggningssektor. Hon är en entusiastisk medlem i branschöverskridande Circular Sweden som ska påskynda Sveriges omställning mot en cirkulär ekonomi.

97. Åsa Pettersson , hållbarhetschef, Scania (ny)
Hon jobbar stenhårt för en hållbar och klimatvänlig omställning av tunga transporter världen över. Hon gör mycket i det fördolda påverkar, flyttar fram positionerna och gör det på ett vägvinnande sätt.

98. Åsa Bergman, vd, Sweco (ny)
Näringslivets mäktigaste kvinna 2019 är långt ifrån samma position på den här listan. Åsa Bergman är koncernchef för Europas största teknikkonsultbolag, Sweco, med 15 000 anställda i 70 länder och som nu leder arbetet med att bygga framtidens hållbara samhälle.

99. Ylva Johnson, chefredaktör, Sveriges Natur (ny)
Efter tidigare uppmärksammade granskningar av palmoljerester i biodiesel och brister i det planerade slutförvaret för kärnavfall, uppmärksammades Ylva Johnson i år för ett avslöjande om dioxin i sill som fick ICA att dra tillbaka produkten.

100. Lotta Werner Flyborg, vd, Sweden Green Building Council, SGBC (ny)
Hållbart samhällsbyggande står högt upp på agendan. Och med kontrollen över certifieringar, som Breeam, Leed och Miljöbyggnad har SGBC en maktposition. I vår har Lotta Werner Flyborg tillträtt som organisationens nya vd.

101. Johanna Ragnartz, vd, Håll Sverige Rent (ny)
Genom kreativa kampanjer och aktiviteter, ofta fokuserade på barn unga, driver hon framgångsrikt arbetet för ett skräpfritt
Sverige både på land och i haven. Håll Sverige Rent är ett starkt varumärke och en organisation som fortsätter att leverera år efter år.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev