Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Årets mest hållbara kontorshyresgäst utsedd

Publicerad: 15 november 2013, 12:05

I fastighetssektorn prisas ofta bygg- och fastighetsföretag för olika hållbarhetsprestationer. Priset Green Tenant Award uppmärksammar istället företagen som hyr lokalerna. Nu har årets pristagare utsetts.


Utmärkelsen Green Tenant Award delas ut till det svenska företag eller organisation som bäst engagerar sig för arbetsmiljö, hållbarhet och medarbetarnas välbefinnande.

Anders Carlsson, glad mottagare av Green Tenant Award 2013.

Årets vinnare är Linköpings universitet, som enligt juryn har en bred ansats, enastående ambition och genomförandekraft i sitt arbete för hållbarhet. Juryn pekar också ut universitetets förmåga att samla både medarbetare och studenter i hållbarhetsarbetet.
– Det är fantastiskt och mycket betydelsefullt för oss att vinna Green Tenant Award. Vi ser vår hållbarhetssatsning som en möjlighet och inte som en börda. Hållbarhet ska vara kul och inte bara politiskt korrekt. På universitet källsorterar vi naturligtvis, vårt campus är cykelanpassat, vi har termosmuggar med tips på ett hållbart campus. Vi klimatkompenserar våra flygresor till olika interna klimatåtgärder exempelvis elbilar. Vi arbetar hållbart inom olika områden och vill bli bättre på att synliggöra det. Universitetet har blivit hållbarhetsrankat internationellt, men den här utmärkelsen innebär att våra hållbarhetsåtgärder kommer att synas bättre, säger Anders Carlsson spm är miljöstrateg och kommunikatör på Miljöforskningsavdelningen vid Linköpings Universitet.

På andra, respektive tredje plats i Green Tenant Award har juryn valt ut Google och Vasakronan. Prisets initiativtagare är Tengbom och Nextport och årets jury har bestått av Peter Örn, tidigare ordförande i regeringens delegation för hållbara städer, Wivian Eidsaunet, arkitekt SIR/MSA, ordförande Sveriges Arkitekters Inredningsakademi, Mats Landén, Generalsekreterare, Näringslivets Miljöchefer, Jon Röhne, redaktör, MiljöAktuellt, Erik Dellner, VD, Nextport och Linn Dahlberg, miljöchef, Tengbom.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.