Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Arga snickaren fixade bastu utan bygglov

Publicerad: 26 Oktober 2011, 07:12

Arga snickaren ordnade bastu utan bygglov. ”Det är en båt” säger han till Expressen. Men grannarna är inte med på noterna.


Ämnen i artikeln:

Bygglov

Anders Öfvergård har gjort sig känd som ”arga snickaren” i Kanal 5:s program med samma namn. Han ville bygga bastu på sin brygga nedanför tomten på Värmdö, men kommunen sa nej till bygglov.

Då byggde han något annat,
”bastun är en båt, en bastubåt", säger han till Expressen om det lilla huset som ligger förankrat längst ut på bryggan.

Anders Öfvergård har inte sjötomt utan kommunen äger stranden nedanför den privata tomten. Men arga snickaren säger att han har ett servitut som ger honom rätt att bygga en brygga. Och att det är tillåtet med bastubåt om man tar en tur tre-fyra gånger om året.

Flera jurister är tveksamma till om bastubåten är laglig. Och flera grannar har reagerat på bygget. På båten finns en skylt som säger att platsen är kameraövervakad. En person säger till tidningen att folk knappt vågar gå förbi platsen eftersom att det ser ut att vara privat.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

Bygglov

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.