Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Arkitektfirman: ”Gröna tak – då har man missat bollen”

Publicerad: 6 april 2021, 10:11

Byggherrar som bygger gröna tak för att hållbarhetsprofilera sig utan att ta hänsyn till byggmaterialets miljöpåverkan kan ha missat en stor potentiell hållbarhetsvinst, säger Alexander Landborn, en av två hållbarhetschefer på Link arkitektur.

Foto: iStock / Getty Images


Istället för att riva och bygga nytt bör befintliga byggnader användas i så stor utsträckning som möjligt. Det menar Link arkitektur som med inspiration från finansbranschen tagit fram en arbetsmetod för att maximera hållbarheten i byggprojekt.


Ämnen i artikeln:

ByggbranschenÅteranvändningInnovation

– Eftersom det finns extremt många hållbarhetsaspekter i varje byggprojekt behövs ett tydligt fokus. För oss blev lösningen med inspiration från investeringsvärlden att fokusera på det som ger mest nytta

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.