Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Arlanda får biogasmack

Publicerad: 13 November 2009, 07:29

225 bilar och 25 bussar. Så många ska kunna tanka per dygn på nya gasmacken.


Ämnen i artikeln:

Biogas

Luftfartsverket och Stockholm Gas har träffat avtal om markupplåtelse vid Arlanda. På marken ska det ligga en biogasmack, meddelar myndigheten och företaget. Macken blir tillgänglig för bussar, taxibilar och privatbilister.

– För LFV är ökad kapacitet för biobränsle helt nödvändig om vi ska klara Arlandas miljövillkor, som inkluderar resandet till och från flygplatsen, säger Per Arenhage, biträdande flygplatsdirektör på Arlanda, i ett pressmeddelande.

I Arlandas miljövillkor ingår bland annat arbete för att alla taxibilar som trafikerar flygplatsen ska vara miljöbilar. Senast vid halvårsskiftet ska förändringen vara genomförd.

Biogasen till Arlanda-macken ska initialt komma på flak från Örebro men planen är att så småningom rördistribuera gasen. Tankstationen kommer att ha två dubbeldispensrar för bilar och en dubbeldispenser för bussar. Separata ledningar från gaslagret till de olika pumparna ska se till att trycket från dispensrarna hålls högt, enligt myndigheterna och företaget. Macken ska ligga längs väg 273 nära en befintlig bensinstation.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

Biogas

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.