fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Årlig rapport om den ekonomiska politikens miljöpåverkan

Publicerad: 29 april 2011, 08:10

Ett miljöekonomiskt råd kommer att inrättas med uppdraget att årligen publicera en rapport om den ekonomiska politikens kort- och långsiktiga effekter på de uppsatta miljömålen.

Ämnen i artikeln:

Miljömål

Konjunkturinstitutet ska i samarbete med Naturvårdsverket årligen ta fram en rapport om miljöpolitikens samhällsekonomiska aspekter, däribland den ekonomiska politikens kort- och långsikta effekter på riksdagens mål för miljökvalitet och hållbar utveckling.

Beslutet är en del av den blocköverskridande överenskommelsen om en ny instruktion för det Finanspolitiska rådet, som alla riksdagspartier utom Sverigedemokraterna står bakom, skriver Miljöpartiet i ett pressmeddelande.

– Det är bra med en bred uppgörelse om det Finanspolitiska rådets roll. Detta innebär att deras oberoende stärks. Det nya uppdraget till KI kommer att tydliggöra att det inte går att förhandla med naturen. Nu får vi svart på vitt om miljöeffekterna av den ekonomiska politiken, säger Mikaela Valtersson, ekonomiskpolitisk talesperson för Miljöpartiet.

2012 kommer den första rapporten om miljöpolitikens samhällsekonomiska aspekter.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev