Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Åsa Romson försvarar svensk koldioxidskatt

Publicerad: 9 mars 2016, 13:23

Klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP).

Foto: Kristian Pohl/ Regeringskansliet

När EU:s klimat- och energikommissionär Miguel Arias Cañete i veckan besökte Sverige lyfte klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP) frågan om Sveriges möjlighet att behålla koldioxidskatten. Det eftersom EU-kommissionen vänder sig mot Sveriges koldioxidskatt när det gäller biodrivmedel.


Ämnen i artikeln:

Åsa RomsonEuPolitik

Enligt kommissionen innebär koldioxidskatten en krock med statsstödsreglerna och är därmed inte förenlig med EU:s regelverk.
”Jag tog särskilt upp vikten för oss att kunna behålla en koldioxidskatt, en skatt som ifrågasatts av kommissionen och därigenom skapat stora problem för produktion av biodrivmedel. Vi hade en bra dialog om det och jag hoppas nu vi kan hitta en väg framåt, kommenterar klimat- och miljöminister Åsa Romson mötet.
Regeringen som tidigare vänt sig med en skriftlig uppmaning till kommissionen hoppas att Sverige och EU ska komma överens om en lösning för att beskatta fossila drivmedel.

Ämnen i artikeln:

Åsa RomsonEuPolitik

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.