Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Åsa Romson rekryteras till IVL Svenska Miljöinstitutet

Publicerad: 6 november 2017, 08:12

Åsa Romson har fått ett nytt jobb. Det är IVL Svenska Miljöinstitutet som värvat den tidigare miljöministern med uppgiften att utveckla nya forsknings- och uppdragsprojekt, framförallt med fokus på städernas utmaningar och åtaganden i nationellt och internationellt miljöarbete.


”Städerna har en nyckelroll i omställningen till ett hållbart samhälle och det känns både viktigt och roligt att nu gå vidare och arbeta med de här miljöfrågorna utanför partipolitiken”, säger Åsa Romson i en presskommentar.

Sedan Åsa Romson lämnade regeringen hon bland annat varit EU-nämndens ordförande och lett ett regeringsuppdrag om en översyn av svensk miljöövervakning. I somras lämnade hon riksdagen och därmed partipolitiken.

Åsa Romsons expertområden är miljöjuridik och miljöpolitik. 2012 doktorerade hon i miljörätt vid Stockholms universitet. Hennes avhandling studerar vilket legalt utrymme som den internationella investeringsrätten ger stater att skydda miljön och reglera en hållbar användning av naturresurser.

IVL:s verksamhet inom hållbart samhällsbyggande har växt betydligt de senaste åren. I dag arbetar ett fyrtiotal personer inom samhällsbyggnadssektorn. Spetskompetens finns inom kemikalier, avfall, energi och vatten men även områden inom samhällsvetenskapliga discipliner så som politik, ekonomi och styrmedel växer.

Björn Anderberg

bjorn.anderberg@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.