Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Asien vinnare när världen ställer om till en grön ekonomi

Publicerad: 5 juni 2017, 12:40

De asiatiska städerna är de som har mest att vinna på omställningen till en grön ekonomi. Det visar en ny rapport.


Asiatiska städer blir de stora vinnarna när världen ställer om till en grön ekonomi. Det visar en ny rapport som organisationen Business and Sustainable Development presenterade under måndagen. I rapporten beräknar BSDC att den gröna ekonomin kommer att leda till att 230 miljoner nya jobb skapas i asiatiska städer fram till 2030. Omställningen beräknas dessutom leda till positiva effekter som bättre stadsmiljö, mer effektiva jordbruksmetoder, lägre energikostnader och bättre tillgång till hälso- och sjukvård. Det ekonomiska värdet av den gröna omställningen väntas bli 5 biljoner om året senast 2030.

Två branscher som enligt rapporten kommer att påverkas särskilt är byggbranschen och transportindustrin. Inom den bygg- och fastighetsbranschen finns en stor efterfrågan på billiga bostäder. Genom att satsa på smartare design och förnybara energikällor kan de asiatiska länderna skapa billigare bostäder samtidigt som man omvandlar energikonsumtionen i grunden. När det kommer till transporter så beräknas 35 procent av de bilar som säljs i Asien 2040 vara elbilar. Nya affärsmodeller inom delningsekonomin förväntas få ett starkt genomslag i de asiatiska länderna.

Länk till rapporten

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.