Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Återvinningens dag: ”Tiden är inte på vår sida”

Publicerad: 18 mars 2019, 13:18

Foto: Clker-Free-Vector-Images/ Pixabay

De steg som tagits mot en cirkulär ekonomi hittills är alldeles för små. Det säger ordföranden för den globala återvinningsdagen som äger rum i dag.


Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se


”Global Recycling Foundation är den första att applådera ansträngningarna runtomkring i världen från varumärken och tillverkare att förändra våra vanor när det gäller att skapa, konsumera och göra oss av med produkter. Men till dags dato är de steg som tagits små, och tiden är inte är på vår sida”, säger Ranjit Baxi, brittisk företagare samt ordförande och grundare av den internationella återvinningsstiftelsen som står bakom dagen.
Enligt Ranjit Baxi återstår det mycket att göra för att leverera på det som världens ledare och politiker talar om och skapa den infrastruktur som krävs för en cirkulär ekonomi.
”Människor har konsumerat mer resurser de senaste 50 åren än under all tid historiskt och rapporter visar att vi bara har tolv år på oss att läka de skador som redan har skett”, säger han.
Internationella återvinningsdagen samarbetar med organisationer runtom i världen och stöttas av Svenska Återvinningsindustrierna och tio liknande organisationer eller företag. Aktiviteterna spänner från roliga skoldagar till modeshower och konstutställningar, riktade främst till skolbarn i bland annat Washington, Bryssel, Dubai, New Delhi, Seoul, Lagos och Durban.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev