Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Åtgärderna sågas

Publicerad: 11 December 2008, 12:13

Regeringens stödpaket får underkänt. Åtminstone av Gröna Bilister som undrar var miljöbilspremien, laddstationerna och biogasanläggningarna är.


De tre åtgärder regeringen presenterade i dag, omfattande 28 miljarder kronor, räcker inte. Det menar organisationen Gröna Bilister som riktar kritik mot att åtgärderna innebär utökade och nya fonder för att skydda och bistå bilindustrin och deras underleverantörer.

Bland annat anser organisationen att en utbyggnad av laddstationer för elbilar och laddhybrider är nödvändig. Helst ska den finnas på plats inom fem år. Dessutom vill Gröna Bilister att ett stöd etableras för biogasanläggningar. Det befintliga stödet till tankställen leder till en obalans där etableringar främst sker där anläggningar redan finns.

Mackar med E100-bränsle och DME bör byggas längs landets största vägar, anser Gröna Bilister som också efterlyser ett glesbygdsstöd för bensinmackar, utvidgad miljöbilspremie som omfattar hela 2009 och även gäller taxi- och hyrbilar.

Annat på Gröna Bilisters önskelista är ett stöd för efterhandskonvertering till etanol- eller gasdrift samt att trängselskattebefrielsen fortsätter att gälla till sommaren 2012.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.