Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

”Att få kemin att stämma är mitt vardagliga dilemma”

Publicerad: 7 juli 2016, 12:58

Your browser does not support iframes. ”Att få kemin att stämma är mitt vardagliga dilemma” En miljökemists betraktelse över samhällets ohållbara kemikalieanvändning. Ansvaret för miljömässig och hälsosam konsumtion ligger idag för mycket på konsumenten som…


”Att få kemin att stämma är mitt vardagliga dilemma”
En miljökemists betraktelse över samhällets ohållbara kemikalieanvändning. Ansvaret för miljömässig och hälsosam konsumtion ligger idag för mycket på konsumenten som inte har tillräcklig information för att göra bra val. En av orsakerna är den lavinartade utvecklingen av den globala kemiska industrin. 2014 registrerades fler kemikalier än under föregående 25 år sammantaget.
Antal registrerade kemiska ämnen har idag passerat 100 miljoner och för över 80 % av dessa är riskerna okända. Vilka effekter detta kan leda till för oss och kommande generationer kan vi bara spekulera i. I en vis by i ett gott land behövs mer kemikunskap på många ställen. Kemikaliesmart produktion och inköp för rena kretslopp är ett måste men också en stor utmaning.
Talare:
Gudrun Bremle, Miljökemist / Fil dr Ekotoxikologi

Arrangör: Intersolia Sweden AB

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.