Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Sök



Klimat

Åtta frågor att ställa nästa gång du går på restaurang

Publicerad: 22 Mars 2016, 08:26

Som en del av det nya projektet Hållbara Restauranger listar Göteborgs stad åtta frågor du som konsument kan ställa kring hållbarhetsarbetet.


Ämnen i artikeln:

Csr

- Kan jag ta matrester med hem, som jag inte ätit upp?
- Är maten ekologisk (utan bekämpningsmedel), och i hur stor utsträckning?
- Hur långt har råvarorna färdats, är maten lokalproducerad eller inte?
- Har restaurangen någon miljöcertifiering eller liknande?
- Är fisken hållbart fiskad?
- Är dryck som serveras ekologiskt eller etiskt märkt?
- Hur arbetar restaurangen med hållbarhetsfrågorna?
- Har restaurangen kollektivavtal?


Ämnen i artikeln:

Csr

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.