Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Åtta frågor att ställa nästa gång du går på restaurang

Publicerad: 22 Mars 2016, 08:26

Som en del av det nya projektet Hållbara Restauranger listar Göteborgs stad åtta frågor du som konsument kan ställa kring hållbarhetsarbetet.


Ämnen i artikeln:

Csr

- Kan jag ta matrester med hem, som jag inte ätit upp?
- Är maten ekologisk (utan bekämpningsmedel), och i hur stor utsträckning?
- Hur långt har råvarorna färdats, är maten lokalproducerad eller inte?
- Har restaurangen någon miljöcertifiering eller liknande?
- Är fisken hållbart fiskad?
- Är dryck som serveras ekologiskt eller etiskt märkt?
- Hur arbetar restaurangen med hållbarhetsfrågorna?
- Har restaurangen kollektivavtal?

Ämnen i artikeln:

Csr

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.