Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Attenborough är tillbaka i Planet Earth II

Publicerad: 29 Februari 2016, 05:00

Under hösten kommer BBC:s historiska naturserie Planet Earth tillbaka med en uppföljare. Serien gjorde succé för tio år sedan och nu meddelar BBC att David Attenborough kommer tillbaka som berättare i uppföljaren.


Planet Earth II har tagit tre år att filma och BBC lockar med att vi kommer få se vår planet från helt nya perspektiv, skriver Wired. Under filmningen har teamet använt ny teknik med drönare, fjärrinspelning och kameror som fångar bättre bilder.

BBC har inte gått ut med några detaljer om vad vi kommer få se, men de har meddelat att tittarna kommer tas genom djungler, öknar, berg, gräsmarker och städer – för att visa människans påverkan på naturen och djuren.

David Attenborough är nu 89 år och berättar att det alltid finns nya saker att upptäcka i naturen och att den nya tekniken gett BBC möjlighet att filma mitt i naturen, fånga snabba rörelser och extremt sällsynta djur.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.