Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag19.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Australiens första storskaliga solkraftverk

Publicerad: 1 September 2011, 09:06

Snart får Australien sitt första storskaliga solkraftverk. Med 10 megawatt blir Greenough River Solar Farm klart störst ”down under”.


Ämnen i artikeln:

CleantechSolkraftverkSolenergiGreentechSolceller

First Solar, GE Energy Financial Services och Verve Energy tillkännagav igår att de kommer att samarbeta i byggandet av Australiens första storskaliga solkraftsanläggning. All energi som produceras kommer att användas i en anläggning för avsaltning av havsvatten, skriver CNET News.

Southern Seawater Desalination Plant, som ligger i Binningup i västra Australien, har redan tecknat ett 15-årigt avtal för att köpa all energi som produceras i solkraftverket. Kapaciteten för avsaltning behöver fördubblas om regionen ska klara av vattenefterfrågan de kommande två åren.

GE Energy Financial Services och Verve Energy kommer att dela på ägandet av den nya solkraftsanläggningen, och First Solar kommer att bidra med 150 000 solcellsmoduler, samt stå för teknisk design, konstruktion och underhåll.

Australiens regering har som mål att 20 procent av landets energi ska komma från förnybara källor senast 2020.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.