Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Avslöjande idag: Spyker tror inte på el-Saaben

Publicerad: 28 januari 2010, 12:42

Renodlade elbilar håller inte måttet, hybrider är grejen. Det säger Spykers vd Victor Muller i en intervju med SR. Dessutom borde sportbilen Aero X byggas färdig, menar Muller.


Ämnen i artikeln:

MotorSaab

Saab-köparen Spyker tror inte på företagets satsning på elbilar. Bilarna är inte så bra som många tycker och det är svårt att få el till sin elbil i dag, säger vd:n Victor Muller till Sveriges Radio. Mullers bedömning är att det kommer att dröja flera år innan rena elbilar slår igenom på marknaden.

Inte så bra, tycker Spykers vd Victor Muller.

Åsikten går stick i stäv med vad Saab Automobile själva anser. Företaget är som Teknik360 tidigare rapporterat djupt involverat i ett elbilsprojekt vars mål är att ha en testflotta på 100 elbilar ute på vägarna under 2010.
– Det handlar om 100 bilar, sedan kommer vi göra en satsning i den riktningen. Vi lägger mycket fokus på elektrifiering och vi ser definitvt stora möjligheter i elbilar, säger Mats Fäderhag, chef för produktionsutveckling på Saab, till SR.

Mycket bättre, tycker Victor Muller.

Elbilssatsningen kostar 200 miljoner kronor varav 86 miljoner skjutits till av Energimyndigheten. Istället för elbilar tycker Spyker att Saab Automobile ska satsa på hybrider och på att färdigställa sportbilen Aero X som presenterades för några år sedan.
– Spännande, intressant, vi kan väl se om det blir möjlighet eller inte, men jag kan inte kommentera det just nu, det är för tidigt, säger Mats Fäderhag till SR.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

MotorSaab

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.