Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Avslöjande: Varggranskare sitter på dubbla stolar

Publicerad: 11 april 2012, 06:57

Åtminstone en av de personer som besiktar vargattacker i Sverige sitter på dubbla stolar och jobbar å ena sidan åt Jägarförbundet och å andra sidan åt länsstyrelsen med ”oberoende” varggranskning. Det visar ett nytt avslöjande.


Ämnen i artikeln:

Varg

Det är DN som avslöjar att länsstyrelsen i Västmanland har en person som arbetar med att besikta vargattacker – samtidigt som han är jaktvårdskonsulnt åt Jägarförbundet. Lars Björk, som jaktvårdskonsulten heter, besiktigade nyligen ett vargangrepp på en hund. På plats drog han slutsatsen att det var en varg som angripit hunden. Några dagar senare ansökte Jägarförbundet om skyddsjakt på vargen hos länsstyrelsen. Då uttalade sig Lars Björk plötsligt i rollen som jaktvårdskonsulent i Jägarförbundet då han till tidningen Jakt & Jägare berättat att "Vi uppfyller kriterierna för det".

Då DN kontaktar Lars Björk sägar han att det inte finns något som helst problem med att han arbetar för Jägarförbundet samtidigt som han besiktigar varg åt staten.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Varg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.