Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Barbie slutar skövla regnskog

Publicerad: 7 Oktober 2011, 06:37

Det är leksakstillverkaren Mattel, som bland annat ligger bakom succén Barbie, som meddelar att de kommer att sluta köpa papper och förpackningar från skövlade regnskogsträd.


Efter en global Greenpeace-kampanj har leksaksjätten Mattel meddelat att man kommer att sluta köpa papper och förpackningar som är kopplade till skövling av regnskog.
– Det här är mycket goda nyheter, inte minst för den utrotningshotade sumatratigern. Nu ska vi fortsätta uppmuntra andra företag, som Disney, att följa Mattels exempel och sluta köpa material från skövlad regnskog, säger Patrik Eriksson som kampanjchef på Greenpeace.

En bild från Greenpeace globala kampanj. Foto: Greenpeace.

Mattel har nu lovat att man ska instruera sina leverantörer att undvika träfibrer från företag som är kända för sin inblandning i avskognining. Ett sådant företag är enligt Greenpeace Asia Pulp and Paper Gruop. Greenpeace hävdar att man genom undersökningar bevisat att företaget är inblandat i omfattande skogsskövling i Indonesien. Mattel har också lovat att inte köpa träfibrer fån planteringar som etablerats i områden där regnskog en gång växt.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.