Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Bästa arbetsplatsen utsedd

Publicerad: 5 november 2003, 12:46

Kanal 5 och Föreningssparbanken är de som nyligen kammade hem utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats. – Båda har insett att lönsamhet och ett gott klimat på arbetsplatsen går hand i hand, säger Lars Otterbeck, vd på Alecta, som står bakom priset.


Genom utmärkelsen vill tjänstepensionsföretaget Alecta belöna företag som aktivt arbetar med att förbättra ledarskap, medarbetarskap och arbetsmiljö. Samtidigt ska företagen visa att arbetet är lönsamt. Totalt har 24 företag med drygt 22 000 anställda deltagit, som har granskats av oberoende examinatorer.

Det som bedömarna fastnade för hos Föreningssparbanken var att de har utvecklat verktyg som lyfter fram mjuka värden i arbetet för ökad lönsamhet på bankens drygt 800 kontor. På banken har man förbättrat hälsan och välbefinnandet hos personalen.

Kanal 5 prisas för att medarbetarna lever och verkar i ett kretslopp där sambandet mellan god arbetsmiljö, egen insats och lönsammare affär är fullständigt tydligt för var och en. Sjukfrånvaron är mycket låg och personalomsättningen mindre än halva branschsnittet.

– Det här priset tolkar vi som att vi i alla fall kommit en bit på väg i att skapa en arbetsmiljö som stöder våra mål, och samtidigt utgör en roligare arbetsplats. Detta ser vi som nyckeln till ett framgångsrikt förverkligande av vår strategi och bästa vägen till en bra lönsamhet för ägarna, säger Manfred Aronsson, vd på Kanal 5, i ett pressmeddelande från Alecta.

Mikael Nyberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.