Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Belöning utfäst för tips om vargdödare

Publicerad: 22 februari 2011, 10:02

Det var i början av februari som en varg kördes på av en skoter och sedan dödades av ett trubbigt föremål på en sjö utanför Bollnäs. Nu har en belöning på 20 000 kronor utfästs till den som kan ge tips som leder till en fällande dom.


Ämnen i artikeln:

JaktVargVargjakt

Det är ATL som berättar om prissumman som satts upp för att lösa det grova jaktbrott som begicks vid sjön Fansen utanför Bollnäs i början av februari. Där blev en vargtik först överkörd med snöskoter, sedan ihjälslagen med ett trubbigt föremål. SVA:s preliminära rapport visade att skadorna var omfattande – revbensbrott, ett benbrott och skallskador.

I måndags berättade ett familjeföretag i Söderhamn att de skänker 10 000 kronor till den som kan ge tips som leder till en fällande dom i ärendet. I veckan har sedan ytterligare en anonym person skänkt 10 000 kronor till polisen för att ge som belöning. Totalt är belöningen nu alltså uppe i 20 000 kronor till den som kan berätta vad som hänt och vilka som ligger bakom brottet.

Händelsen utreds redan av polisen som grovt jaktbrott.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

JaktVargVargjakt

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.