Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag26.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Bensindrivna fordon i princip borta om tio år

Publicerad: 27 September 2011, 06:49

I en ny enkätundersökning tror en majoritet att bensinen kommer vara ett borta år 2021.


Ämnen i artikeln:

Motor

Det är i byggsektorn som många av företagen tror att att ledrivna fordon helt och hållet till år 2021. I en enkät gjort av tidningen Byggindustrin visade det sig att bara var tredje byggare använde bensin i sitt yrkesfordon idag. År 2021 tror byggarna att den siffran kommer att vara nere i 5 procent.

Idag ser bränslefördelningen på svenska byggfordon ut enligt följande: diesel (61 procent), bensin (30 procent), etanol (7 procent) och gas (3 procent).

I enkäten
svarade knappt hälften, 41 procent, att de kommer att köra med diesel om tio år. Däremot trodde hela 30 procent att de kommer att köra med eldrivna fordon och 14 procent trodde att de skulle köra på gas. Det är emellertid inte miljön som driver byggsektorn – enligt enkäten var det bara 6 procetn som rankade miljöanpassning högt när de valde yrkesfordon. Istället var det säkerhet och totalekonomi som var de viktigaste beslutskriterierna. Totalt 367 byggare svarade på enkäten.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Motor

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.