tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

BILDSPECIAL: Här är miljömyndigheternas generaldirektörer

Publicerad: 25 september 2015, 03:00

Flera miljömyndigheter har fått nya chefer på senare tid. Miljöaktuellt ger dig koll på generaldirektörerna.

Ämnen i artikeln:

BoverketEnergimyndighetenNaturvårdsverketSmhi

Miljöaktuellt listar miljömyndigheternas generaldirektörer. Häng med!

Maria Ågren är generaldirektör för Transportstyrelsen. Hon tillträdde första mars 2015 efter Staffan Widlert. Närmast kommer hon från rollen som generaldirektör på Naturvårdsverket. Hon är utbildad till civilingenjör inom samhällsbyggnadsteknik vid Luleå Tekniska universitet.📷
Janna Valik är generaldirektör för Boverket och var under åren 2004 – 2007 generaldirektör för Migrationsverket efter att hon haft flera chefsbefattningar på myndigheten. Foto: Boverket

📷
Erik Bransma är generaldirektör för Energimyndigheten och kommer närmast från en tjänst som CSR-chef på Vattenfall. Han har bland annat studerat förvaltning av naturresurser vid Simon Fraser University.

📷
Lena Erixon är generaldirektör på Trafikverket sedan den 1 september 2015. Hon kommer närmast från tjänsten som generaldirektör vid Försvarets materielverk och har examen från Förvaltningslinjen vid Stockholms Universitet.    – Jag är väldigt glad att regeringen utsett Lena Erixon till generaldirektör för Trafikverket. Hon har en lång erfarenhet som myndighetschef och är särskilt van vid att leda expertmyndigheter. Lena Erixon är en person med stor drivkraft och har ett genuint intresse för infrastrukturfrågor. Det saknas inte utmaningar för Trafikverket, inte minst i uppgiften att få ordning på järnvägen, säger infrastrukturminister Anna Johansson, i ett pressmeddelande.

📷
Björn Risinger tillträder som ny generaldirektör på Naturvårdsverket den 1 oktober 2015. Han arbetade tidigare som generaldirektör för Havs- och vattenmyndigheten. Han har en Fil kand från biologlinjen och geovetarlinjen vid Lunds universitet.    – Det är mycket roligt att bli ansvarig för regeringens centrala miljömyndighet. Vi har en hel del stora satsningar framöver som gör det mycket intressant, säger Björn Risinger i ett pressmeddelande.

📷

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev