Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Bill Gates: Innovationer kommer rädda ekonomin

Publicerad: 4 februari 2009, 08:25

Det är människor som brinner för teknikiska innovationer som kommer lyfta världen ut den segdragna konjunkturnedgången, säger Bill Gates. Men det kommer ta tid.


Under World Economic Forum i Davos förklarade Microsofts grundare Bill Gates att den rådande lågkonjunkturen kommer att bli en segdragen historia. Inte förrän om fyra år kommer världen att se en uppgång, sa han i en tv-intervju med BBC.

Det är innovatörer inom vetenskap och teknologi som kommer att stå bakom uppgången, menar han.

Kapitalismen har lett till ”otroliga möjligheter och innovationer” säger Bill Gates. Inom fem till tio år, när en uppåtgående trend har stabiliserat sig, kommer framsteg inom medicin, genetik och mjukvara skapa ny tillväxt.

Bill Gates, världens rikaste filantrop, uppgav samtidigt att välgörenhetsstiftelsen Bill and Melinda Gates Foundation har tappat en femtedel i värde sedan kraschen på aktiemarknaden. Men Gates uppmanar ändå alla rika människor och länder att ge pengar till fattiga. De hungriga kan inte vänta på mat tills konjunkturen vänder, framhåller han.

Johan Nylander

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.