Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Bill Gates öppnar egen låda

Publicerad: 24 oktober 2008, 07:36

I somras lämnade Bill Gates formellt sina operativa uppdrag i Microsoft. Tio dagar senare öppnade han eget i ett kontor nära bostaden utanför Seattle.


Lokalpressen har just upptäckt firman och börjat spekulera i vad det handlar om. Bill Gates själv säger ingenting och från folk med en smula insyn kommer bara vaga förklaringar.

Klart är att företaget heter BGC3. Någon vill tyda det som Bill Gates Catalyst. Eller Helt enkelt Bill Gates tredje verksamhet, efter Microsoft och stiftelsen för världshälsa som han och hustrun Melinda startat.

Många gisssar att kompisen Nathan Myhrvold är inblandad – Microsofts tidigare forskningschef – i ett försök att utveckla en ofarlig kärnreaktor som inte ger något avfall. Klart är att Bill Gates alltid vill uppmuntra unga människor att utveckla och förändra teknik och forskning.

En banalare förklaring är att BGC3 är ett enkelt holdingbolag. Men mer sannolikt är det att han kommer att omge sig med ett gäng toppforskare för att hitta nya vägar inom områden som ekonomi, bioteknik och energi.

Pär Rittsel

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.