tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Biogasupprop mot regeringen

Publicerad: 25 maj 2012, 06:09

Företag och privatpersoner vill ha kraftfulla och långsiktiga styrmedel för biogasen.


I veckan lanserades ett nationellt biogasupprop, med krav på att regeringen tar initiativ till en ny nationell satsning på biogasproduktion.

Uppropet stöds inledningsvis av ett flertal energibolag, fordonstillverkare och miljöteknikföretag. I ett pressmeddelande skriver man att ”efter år av politiskt engagemang för biogasproduktion verkar intresset från regeringen ha avstannat ordentligt. Flera viktiga styrmedel går ut nästa år och det saknas förslag för att öka biogasproduktionen.”

– Situationen är minst sagt oroande. Efter att i flera år väntat på politiska signaler börjar nu allt fler aktörer dra i handbromsen för biogasprojekten och volymerna stagnerar. Det här måste regeringen inse och därför gör vi nu detta upprop. Alla som vill kan skriva under och skicka en signal till regeringen att det här är viktigt, säger Anders Mathiasson, vd Energigas Sverige.

Uppropet går att skriva under fram till början av juli då det kommer att överlämnas till regeringen. Den som ställer sig bakom kraven nedan och vill skicka en signal till regeringen om detta, kan skriva under uppropet här.

- Inför kraftfulla och långsiktiga styrmedel för biogasen
- Ge marknaden en tydlig politisk signal om biogasens värde i omställningen
- Fortsätt prioritera det svenska försprånget på biogasområdet

Efter två dagar har drygt 500 personer skrivit under.

Anders Hellberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev