Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Biosling hänger med Cleantech Inn

Publicerad: 4 Maj 2011, 07:28

Biogasföretaget Biosling ansluter sig till Cleantech Inn Sweden. Därmed är medlemsantalet uppe i 47 bolag.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Det nationella projektet Cleantech Inn Sweden har fått ytterligare en medlem, meddelar projektet. Det är det norrländska biogasföretaget Biosling som ansluter sig varvid medlemsantalet nu uppgår till 47 företag.

Biosling utvecklar teknik för att uppgradera biogas till fordonsgas. Med en Biosling-anläggning kan gas från en rötkammare uppgraderas till 97 procent fordonsgas. ”Metoden bygger på att gas och vatten omväxlande leds in i en långsamt roterande slangvinda, där koldioxiden löser sig i vatten när trycket i gasen höjs”, skriver Cleantech Inn i ett pressmeddelande. Målgruppen för företagets teknik är mindre jordbruk och samrötningsanläggningar i mindre samhällen. Biosling vann Skapa-priset 2010.

– Genom att BioSling AB har en ny produkt  och innovation som skall lanseras på marknaden, anser vi att det är oerhört värdefullt för oss att få tillgång till ett kvalitetsstämplat nätverk av företag inom samma nisch och också möjlighet att ta del av kontaktnätet av investerare och näringsliv och andra för oss viktiga kontakter, samtidigt som vi får råd av kompetenta och erfarna näringslivsutvecklare på Cleantech Inn Sweden, säger Per-Olof Karlsson, vd på BioSling, i en kommentar.

Cleantech Inn Sweden ägs av Innovationsbron och finansieras av Vinnova, Tillväxtverket, Region Skåne och Västra Götalandsregionen.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.