torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Björn Ferrys bästa tips till dig som vill leva fossilfritt

Publicerad: 8 juni 2017, 07:30

SAMSUNG CSC

Björn Ferry är skidskyttekungen som bestämt sig för att bli fossilfri senast 2025. Med Aktuell hållbarhet delar han sina bästa tips för dig som vill leva fossilfritt.

Ämnen i artikeln:

Växthuseffekten

Skidskyttekungen Björn Ferry har efter OS- och VM-guld beslutat sig för att tillsammans med sin fru, armbryterskan Heidi Andersson, bli helt fossilfria till år 2025. Björn Ferry själv resonerar som så att alla förr eller senare måste bli fossilfria för att vi ska kunna säkerställa mänskligt liv i framtiden. Det är lika bra att börja nu.

Här kommer Björn Ferrys främsta tips för att göra livet fossilfritt.

- Börja mäta. Gå in på klimatkontot.se och gå igenom verktyget. Det tar en kvart och sedan har du en startpunkt och kan se vart du befinner dig idag.
- Se över dina resor. Börja med semestern. Varför ska du resa så långt? Semestra i Sverige!
- Minska köttkonsumtionen med två tredjedelar. Det kan vara svårt för de som äter mycket kött men det handlar bara om att ändra en vana, vegetariskt är gott!
- Minska konsumtionen, sluta med slit och släng. Vår familj köper mycket begagnat, allt från kläder och cyklar till sängkläder. Där tyckte jag först att gränsen gick, men vad fasen man har ju bott på hotell!

Namn: Björn Ferry
Ålder: 38 år
Bor: Storuman
Karriär: Elitidrottsman inom skidskytte med flera VM-medaljer och ett OS-guld i bagaget. Författare till två böcker. Vd för bolaget Pteh AB, expertkommentator på SVT och styrelseledamot i flera bolagsstyrelser. Just nu är han med och spelar in SVT-programmet Storuman forever som handlar om hans klimatengagemang.
Investering för att nå sitt mål om att bli fossilfria 2025: Vill ha solceller för att göra egen el men måste få med sig bostadsrättsföreningen.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev