tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Bli delägare i ett av Sveriges hetaste greentech-bolag

Publicerad: 18 maj 2012, 06:41

I höstas utsågs Sorubin till ett av Sveriges tre hetaste greentech-bolag. Nu blir bolaget publikt, och fram till den 2 juli finns det möjlighet att teckna aktier i företaget.

Ämnen i artikeln:

GreentechVattenreningCleantech

I november utsåg Miljöaktuellt, tillsammans med en jury bestående av riskkapitalister, Sveriges tre hetaste miljöteknikföretag i Miljöaktuellts Greentech Top 3. Nu blir ett av vinnarbolagen – Sorubin – publikt, och bjuder därför in allmänheten att teckna aktier i en nyemission.

Sorubin har utvecklat en ny energieffektiv luftare för rening och behandling av vatten på industriell nivå. Luftning är en metod för att syresätta vatten, som får de biologiska och kemiska reningsprocesserna att fungera.

– Vår luftare har potentialen att sänka elförbrukningen vid vattenrening med upp till 90 procent, vilket innebär att de totala driftkostnaderna sänks rejält, säger företagets vd Stefan Sandström.

Stefan Sandström, vd på Sorubin. Foto: Matti Sedholm, (C) Copyright Sorubin AB

Sorubin har siktet inställt på världsmarknaden, men först krävs en större organisation.

– Pengarna vi får in ska främst användas till att utveckla vår organisation, ytterligare höja marknadsacceptansen och betala patentkostnader. Dessutom ökar detta vårt rörelsekapital, vilket betyder att vi kan göra fler och större affärer samtidigt.

Nyemissionen är på 7,9 miljoner kronor, och allmänheten bjuds in att teckna aktier för 48 kronor styck i poster om 100 aktier.

I år siktar bolaget på en omsättning på 7 miljoner kronor, men redan 2014 räknar man med att omsätta 70 miljoner kronor, med en vinst på 17 miljoner kronor.

– Inom tre år siktar vi på att ha tre procent av den svenska luftarmarknaden, vilket är en rimlig bedömning som följer på en fortsatt expansion av vårt etablerade mönster.

Vad är främsta anledningen till att man ska köpa aktier i Sorubin?
– Världsläget är minst sagt oroligt, med EU:s ekonomi i gungning. Man kanske till och med skulle kunna säga att konsumtionssamhället står och stampar. Fördelen med att investera i Sorubin är det inte handlar om spekulation som drivs av ökad konsumtion. Våra affärer drivs istället av miljölagstiftningen, säger Stefan Sandström.

Är du intresserad av att köpa aktier i Sorubin kan du läsa mer om nyemissionen på företagets hemsida. Eller maila dina kontaktuppgifter till investera@sorubin.se.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev