Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag25.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Bli svensk mästare i klimatfrågor

Publicerad: 18 Maj 2010, 12:59

Idag startar Klimatjakten. Syftet med tävlingen är att skapa engagemang och kunskap om klimat och miljö. I november koras ett lag till Svenska Klimatmästare.


I dag startar Klimatjakten en webbaserad kunskapstävling om klimatet. Miljöaktuellt ringde upp Michael Hallgren, en av initiativtagarna till tävlingen.

Vad är klimatjakten?
Det är en rikstäckande tävling för femmannalag med syfte att skapa engagemang och kunskap om klimatet och miljön. Tävlingen är öppen för alla. Vänner, företag eller organisationer är välkomna att bilda ett lag.

Hur går tävlingen till?
Efter att man anmält sitt lag får man tillgång till en egen webbsida där man med hjälp av frågor kan öva upp sina kunskaper. Frågorna handlar till exempel om hur man på bästa sätt skonar klimatet, sparar energi med mera. Själva tävlingen kommer sedan att hållas i november. Då får laget under en begränsad tid svara på ett antal frågor för att tävla om titeln Svenska Klimatmästare.

På vilket sätt bidrar Klimatjakten till ett bättre klimat?
Vi vet att många vill bli mer klimat- och miljömedvetna men att de kanske inte vet hur de ska gå till väga. Upprepad inlärning, lust och engagemang tror vi är det bästa sättet att få denna kunskap. Klimatjakten ska vara en guide och en hjälp på vägen.

Vad vinner man?
Första pris är en upplevelse, än så länge är det inte riktigt bestämt vad, men det att kommer bli en resa i klimatets tecken.

Cathrine Beijer

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.