Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Blir professorn, meteorologen eller direktörerna bästa miljöledare?

Publicerad: 13 December 2005, 10:14

Vem utses till Utmärkt miljöledare 2005? Slutkandidaterna till priset som delas ut av Näringslivets Miljöchefer och Dagens Miljö är nu klara. Meteorolog Pär Holmgren, professorn Christian Azar, Recips vd Lars Backsell och Saabs marknadsdirektör Knut Simonsson är de fyra heta namn som valts ut.


Vem som vinner priset blir klart på Sustainability Day på Hotel Rival i Stockholm den 25 april 2006, då det också kommer att delas ut två nya specialpriser.

De nya priserna kommer att gå till personer som dels bedrivit ett långt och troget miljöarbete som har haft stor betydelse, dels starkt drivit konsumentfrågor.

Priset Utmärkt miljöledarskap delas ut till en person som lett ett arbete för social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. I år hade 20 personer nominerats och av dessa har styrelsen för Näringslivets miljöchefer (NMC) valt ut dessa som slutkandidater:

Christian Azar, professor i hållbara energi- och materialsystem, Chalmers, har gjort en kometkarriär i forskarvärlden och blivit en internationell tungviktare i klimatfrågor.

Lars Backsell, vd för Recip AB, har satsat på ett aktivt miljöarbete och bland annat tagit fram nya miljöanpassade förpackningar som fått stor betydelse.

Pär Holmgren, meteorolog, har på många olika sätgt skapat stort engagemang för klimatfrågor hos både allmänhet och beslutsfattare.

Knut Simonsson, marknadsdirektör på Saab Automobile, har drivit företagets satsning på etanolbilar med lanseringen av Saab Biopower 9-5 och siktar nu på att göra Sverige till plattformen för utveckling av etanolfordon i världen.

Valter Bengtsson

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.