Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Blogg: I huvudet på Åsa Domeij

Publicerad: 3 November 2015, 06:00

Åsa Domeij.

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

I bloggen ”I huvudet på Åsa Domeij” som drivs av Axfoods miljöchef Åsa Domeij skriver hon om aktuella miljö- och hållbarhetsfrågor.


Ämnen i artikeln:

AxfoodEkomat
Hon är en svensk politiker som under två mandatperioder suttit i riksdagen för Miljöpartiet. På Axfood är Åsa ansvarig för miljömässiga och sociala frågor. Hon har även varit ordförande för miljö- och hälsoskyddsnämnden i Uppsala och arbetat på Sveriges lantbruksuniversitet. I grunden är hon agronom.I sin blogg skriver hon bland annat om hållbarhetstrender och viktiga politiska beslut.”Ekobutiker har funnits i mindre omfattning sedan länge, men med försäljningsboomen för eko utvecklas sortimentet i ”vanliga butiker”, samtidigt som det öppnas mer specialiserade butiker som Paradiset eller den ”reko” butik som Hemköp driver vid sitt huvudkontor vid Torsplan i Stockholm. Det skulle inte förvåna mig om vi snart också kommer få se fler butiker med vegoprofil, eftersom försäljningen av vegetariska produkter ökar stort.”, skriver hon.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Ämnen i artikeln:

AxfoodEkomat

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.