Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Boken som ger dig överblick över kemikaliefrågan

Publicerad: 16 december 2010, 09:57

En kanadensisk bok som nu kommer ut på svenska är nyttig och engagerande läsning för alla som kommer i kontakt med kemikaliefrågorna.


Ämnen i artikeln:

Forskning

”Varning – kan orsaka autism, infertilitet och cancer”, står det på omslaget till boken Förgiftad, en ny bok om kemikalierna i våra möbler, leksaker, hygienprodukter, textilier, förpackningar och köksredskap.

Boken svarar både på vad vi kan göra för att skydda våra barn och vilka mäktiga intressen som står bakom kemikalieindustrin.

Den ges ut av ICA bokförlag och har förord av Stefan Edman. I ett svensk efterord relateras bokens innehåll till svenska förhållanden, och situationen i de bägge länderna är tämligen likartad. I slutet finns en matnyttig lista med organisationer, webbplatser och lästips.

Författare är Rick Smith, doktor i biologi och känd miljöaktivist i Kanada samt Bruce Lourie, miljödebattör och grundare av en av Kanadas största miljökonsultbyråer.

”En av de mest angelägna böcker jag läst på länge – välskriven, lättfattlig, engagerande”, tycker författaren och miljödebattören Stefan Edman om boken.

Pernilla Strid

Ämnen i artikeln:

Forskning

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.