Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Bonnier News mäter klimatavtrycket

Publicerad: 16 oktober 2020, 10:03

Från digital produktion till tidningsbud, nu ska Bonnier News mäta klimatavtrycket.

Foto: Henrik Montgomery och Robin Haldert TT

Nu ska Bonnier News, ägare av bland annat Dagens Nyheter, Dagens industri, ett nät av lokala tidningar och nischprodukter som Aktuell Hållbarhet mäta sitt klimatavtryck.


Bonnier News, ett av Nordens största mediehus har under hösten initierat en mätning av verksamhetens klimatavtryck.

Med de planerade mätningarna vill Bonnier News få klarhet i hur stor påverkan på miljön verksamheten har, vad som kan göras för att minska de koldioxidutsläpp som  techplattformar orsakar och vilken skillnad det egentligen gör att byta till fossilfritt bränsle i bolagets transporter. 

Arbetet med projektet leds av Petter Palander, konsult i det egna företaget The Climate Action Agency, som under våren även mätt klimatavtrycket för pakettjänsten Early Bird, som innebär att morgontidningsbuden också levererar paket. 

Han konstaterar i en intern intervju inom Bonnier News att stora företag som H&M, Ikea, Ericsson, Volvo och Scania alla har satt mål för att reducera sina klimatavtryck. 

”Mediebranschen ligger en bra bit efter och har ganska nyligen börjat beräkna sina utsläpp så Bonnier News är tidigt ute med att genomföra en sån här mätning”, säger Petter Palander, i en kommentar. 

På frågan om var han väntar sig att hitta de största utsläppen i verksamheten nämner han produktion av papper och print följt av transport.

Mätningarna kommer att följa göras enligt GHG-protokollet, som är den internationellt mest erkända standarden för klimatberäkningar.

Björn Anderberg

bjorn.anderberg@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.