fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Boom för etisk konsumtion

Publicerad: 5 januari 2016, 05:00

I Storbritannien ökade den etiska konsumtionen under 2014 men slopade bidrag till hushåll som installerar solpaneler gör att tillväxten väntas avstanna under 2016.

Ämnen i artikeln:

SolpanelerStorbritannien

I Storbritannien ökade den etiska konsumtionen under 2014. Värdet av försäljningen från second hand-affärer, vegetariska livsmedel, energieffektiva glödlampor och annan miljöteknik ökade från 35 till 38 miljarder pund jämfört med föregående år.

Framförallt var det den ökade försäljningen av solpaneler, elbilar och ägg från frigående höns som gjorde att sektorn växte med 8 procent. Det visar en undersökning som genomförts av tidningen ”Ethical Consumer” och Triodos Bank.

I december, bara några dagar efter att den brittiska regeringen undertecknat klimatavtalet i Paris, avslöjades emellertid att man planerade att skära ned på subventioner till hushåll som installerar solpaneler på taket. Enligt Ethical Consumer och Triodos Banks rapport kan detta leda till att årets tillväxt inom sektorn blir betydligt lägre än 2014.

I rapporten uppmärksammades också att försäljningen av Fairtrade minskade för första gången på 20 år, anledningen tros vara att hushållen fått sämre ekonomi och handlar mer i lågprisaffärer.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev